1. İki adet büyük harflerle doldurulmuş 2 adet başvuru formu
  2.  T.C. Nüfus Cüzdanı.
  3.  Vatandaş olanın KKTC Kimlik Kartı (TC kökenli ise Yurttaşlık Belgesi, KKTC kökenli ise Doğum Belgesi).
  4.  Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği.
  5.  Dört adet vesikalık fotoğraf. *
  6.  Evlilik belgesi/cüzdanı.
  7.  Birliktelik Belgesi veya Aile Beyan Formu.
  8.  Vatandaş olanın Muhaceret Dairesine hitaplı dilekçesi.
  9.  Meslek Belgesi.
  10. Harç (Yurttaşlığa Kabul Belgesini teslim alırken tahsil edilecektir.)
  • Başvuruları eşler birlikte yapmalıdır.
  • Talep edilen tüm belgelerin aslı ve 2 adet fotokopisi gerekmektedir. 
  • Müracaat formları bilgi amaçlıdır. 
Yurttaşlık Müracaat Formu
Yurttaşlık Müracaat Formu
20170313_Yurttaslik-Muracaat-Formu.pdf
462.4 KiB
56 Downloads
Ayrıntılar

* Açıklama:

* Fotoğraflar son bir ay içerisinde çekilmiş, arka fonu beyaz renkte (vesikalık 4.5x6cm, baş 3 cm) olmalıdır. Ayrıca, dilekçe sahibinin bütün yüzünü net olarak göstermelidir. Yani, yüz üzerinde bir şey bulunmadan, baş ve her iki omuzu da göstermelidir. Din ve ırk geleneklerine göre başlarına bir şey giyen şahıslar; yüzlerinin esas karakteristiklerini, alın ve çeneyi gizlememek kaydı ile baş örtüleri ile fotoğraf kullanabilirler.

Evlilik Yolu Ile Yurttaşlık Için Gerekli Belgeler
Evlilik Yolu Ile Yurttaşlık Için Gerekli Belgeler
Evlilik-Yolu-ile-Yurttaslik-icin-Gerekli-Belgeler.pdf
Version: 20160525_1
286.9 KiB
229 Downloads
Ayrıntılar